Soffor

Soffor online behövs i de flesta hem, så bara för att du har barn eller husdjur som kan ställa till med en hel del problem med din soffa bör du inte avstå från att skaffa en soffa. Samtidigt kan den med småbarn eller husdjur inte alltid köpa exakt samma soffa som ”alla andra” för just det faktum att barn och/eller husdjur kommer att använda soffan gör att man har några specialbehov.

Här kommer några tips som vi tror kan hjälpa småbarnsföräldern eller djurägaren när en soffa ska köpas:

Undvik ljusa färger

Och satsa hellre på mörka, exempelvis en grön soffa, för på ljusa färger syns hår, fläckar, smuts och andra otrevligheter betydligt snabbare än på ljusa färger, vilket gör dem mindre lämpade för den med barn och djur där hemma. Ju ljusare, ju sämre, och ju mörkare, ju bättre, skulle man kunna säga (med vissa undantag).

Se till så att soffan är lätt att rengöra

För även om du tror att dina barn är ganska ordningsamma och inte kommer att spilla i soffan eller att just dina husdjur inte kommer att sitta i soffan, så kommer detta att ske! Och så kommer du att behöva rengöra den. Då vill du givetvis att detta ska vara så lätt som möjligt.

Är klädseln på den avtagbar är det perfekt, men detta är inte ett måste. Se dock till så att hårstrån inte fastnar i soffklädseln utan att den kan dammsugas enkelt och smidigt samt att klädseln på soffan inte förstörs om du måste gnugga den med något rengöringsmedel då och då.

Undvik vassa kanter

Detta gäller framför allt om det finns småbarn i familjen, men även för vissa husdjur. Vassa kanter kan man ju trots allt skada sig på, så detta bör alltid undvikas!

En stark och robust konstruktion är ett måste

Framför allt om det är barn eller större husdjur man har, för barn och djur sätter sig kanske inte i soffan rakt upp och ned som vi vuxna gör, utan det är vanligt att det hoppas i soffan och så vidare. Därför måste en soffa som står i en barnfamiljs hem eller i ett hem där stora och tunga husdjur finns kunna tåla mycket utan att påverkas av detta allt för mycket.