Skoskåp

Skoskåp är praktiska och smarta förvaringslösningar som passar i många hem, eftersom de hjälper alla skapa ordning i hallen och andra rum där skor ofta står, och därmed frigör värdefull golvyta. Dock finns det avsevärda skillnader olika skoskåp emellan, vilket gör att det kan kännas svårt att hitta det där perfekta skoskåpet för en själv. Därför kommer här en guide som vi hoppas ska göra denna process lättare:

skor behöver skåp

Du måste granska många skoskåp för att kunna förstå skillnaderna dem emellan

Och därmed veta vad just du gillar/inte gillar, behöver/inte behöver o.s.v. Fast det ofta kan kännas som att man bara vill hitta ett skoskåp så snabbt som möjligt och köpa det, är detta därför sällan en bra ide, för chanserna att man då hittar det bästa skoskåpet på första försöket är mycket små. Istället ökar man chanserna för detta betydligt genom att vara en smart konsument och ”shoppa runt”.

Det viktigaste är att alla skor du vill få undan ryms i det skoskåp det gäller

Låter som en självklarhet, eller hur? Men förvånansvärt många skoskåp har faktiskt allvarliga begränsningar gällande detta, framför allt om man avser att förvara lite större skor, som exempelvis herrskor eller stövlar i dem, så det är viktigt att verkligen kolla upp vad som ryms och inte, skriver man på hemsidan skoskåp.se
Vet du inte exakt vilka skor som ska förvaras i skåpet måste du försöka uppskatta detta på något vis, annars är risken för att man blir missnöjd mycket stor.

Du bör se till så att skoskåpet är lätt att rengöra

För skor har en tendens att dra in smuts av olika slag än vad man kanske kan tro, så du kommer att behöva rengöra och städa i skåpet mer ofta än vad du kanske tror. Då är det bra om materialet som skoskåpet är tillverkat av tål det mesta och även om lådorna kan lyftas ut eller liknande.

Det som finns i skåpet bör vara lättöverskådligt

Och även när det gäller detta finns det stora skillnader mellan de olika modeller som säljs i Sverige idag. Du vill dock inte att det ska vara allt för svårt att hitta just det skopar du söker, för det kommer endast att skapa merjobb för dig själv.

Ordentlig ventilation är väldigt viktigt

Annars kommer det nämligen att lukta pyton i skåpet, och att ventilation saknas är inte heller bra för skorna som står i det, så detta är en mycket viktigare faktor än vad många ens inser när de köper skoskåp.